Tik om te zoeken

Amber Brantsen presenteert Formule 1 bij Viaplay

Backstage

Amber Brantsen presenteert Formule 1 bij Viaplay

Met NOS Journaal-presentator Amber Brantsen haalt de Zweedse streamer Viaplay de eerste Nederlandse tv-coryfee binnen. Brantsen presenteert vanaf begin volgend jaar de Formule 1-uitzendingen.

Ze vindt het een eer: “De sport waar ik van hou is nog altijd aan het groeien en ik hoop dat we een nog breder publiek kunnen bereiken”, zegt ze. “Samen met mijn Viaplay-collega’s in andere landen kunnen we bovendien meer kanten van de Formule 1 laten zien dan ooit tevoren. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint.”

Marco Zwaneveld, de onlangs aangestelde ‘head of sports’ voor Viaplay Nederland, is blij met haar komst: “Door haar journalistieke achtergrond en nieuwsgierigheid zal Amber de kijkers op de juiste manier weten te boeien en informeren. Ambers enthousiasme en passie voor de sport zijn aanstekelijk.”

Amber Brantsen (32) kwam als stagiaire binnen bij de NOS. Later werd ze onder meer nieuwslezer op de radio en presentator van het NOS Radio 1 Journaal. In 2017 maakte ze de overstap naar de tv-journaals.