Laden

Tik om te zoeken

Amazon’s Lord of the Rings is duurste tv-serie ooit

In productie

Amazon’s Lord of the Rings is duurste tv-serie ooit

Met een budget van bijna een half miljard dollar per seizoen wordt The Lord of the Rings de duurste tv-serie in de geschiedenis. Amazon Studios brengt de productie naar verwachting eind dit jaar uit op Amazon Prime Video.

De investering in de serie naar de trilogie van J.R.R. Tolkien is zelfs twee keer zo hoog als werd verwacht door insiders. Ook de tweede serie, waarvoor tegelijk met het eerste seizoen nu de opnamen worden gemaakt in Nieuw Zeeland, zal ongeveer hetzelfde kosten.

Mogelijk vijf seizoenen

De cijfers zijn vrijgegeven door het ministerie van Economische Ontwikkeling en  Toerisme, als onderdeel van de officiële informatie van de Nieuwzeelandse regering. Minister Stuart Nash: “Wat ik u kan vertellen is dat Amazon alleen al voor seizoen één ongeveer 650 miljoen Australische dollar (ca. 420 miljoen euro) gaat uitgeven. Dit wordt dus de grootste televisieserie ooit gemaakt.” De overheidsdocumenten bevestigden ook dat Amazon Studios van plan is om wellicht vijf seizoenen in Nieuw-Zeeland te filmen – evenals mogelijke, nog onaangekondigde spin-off series. Ter vergelijking: voor de productie van HBO’s Game of Thrones werd ongeveer 100 miljoen dollar per seizoen neergeteld.

Release misschien al eind van dit jaar

Amazon kreeg in 2017 de rechten op van Tolkiens geliefde boeken. Toen al werd ingeschat dat de tv-serie uiteindelijk ‘s werelds eerste productie zou kunnen worden die rond de 1 miljard dollar kost. Na een korte onderbreking als gevolg van de coronacrisis worden de opnamen nu voortgezet, met naar verwachting de eerste release op Amazon Prime Video in december van dit jaar.

Bron: Hollywood Reporter / Streaming Magazine

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *