Tik om te zoeken

Amazon Studios scherpt diversiteit aan met ‘playbook’

Backstage

Amazon Studios scherpt diversiteit aan met ‘playbook’

Meer diversiteit, inclusie en gelijkheid: dat zijn de uitgangspunten van Amazon Studios bij het maken van een ‘playbook’ voor medewerkers aan films en series. Eerder maakte ook Netflix bekend meer energie te stoppen in deze maatschappelijke aspecten.

Het playbook van Amazon bevat richtlijnen waar alle creatieve teams voortaan rekening mee moeten houden. Zo moet een team voor een film of serie van meer dan 3 mensen uit minimaal 30% vrouwen en minimaal 30% uit leden van een ondervertegenwoordigde etnische groep zijn samengesteld. In 2024 moet dit percentage 50% zijn.

Een andere richtlijn is dat de identiteit van acteurs en actrices (geslacht, geslachtsidentiteit, nationaliteit, ras/etniciteit, seksuele geaardheid, handicap) moet overeenkomen met het personage dat zij zullen spelen. Ook streeft Amazon naar tenminste één personage in een rol met tekst uit elk van de categorieën LGBTQIA+, personen met een handicap, en drie regionaal ondervertegenwoordigde rassen/etnische/culturele groepen. Een personage kan een of meer van deze identiteiten vervullen.

Bedrijven van vrouwen en minderheden

Bovendien moeten ten minste drie offertes worden aangevraagd bij leveranciers van film- of tv-producties, waarvan één van een bedrijf dat eigendom is van een vrouw en één van een bedrijf dat eigendom is van een minderheid.

“Met het opstellen van ons Inclusiebeleid en het Inclusie Playbook heeft Amazon Studios zich gecommitteerd aan leiderschap in de transformatie van onze industrie,” zegt Jennifer Salke, hoofd van Amazon Studios. “We weten hoeveel werk er te doen is om de vertegenwoordiging van vrouwen en minderheden te verbeteren, zowel voor de camera als achter de schermen, en het begint thuis, bij ons. Met duidelijke richtlijnen en de wil om verantwoording af te leggen, bieden deze nieuwe richtlijnen een pad naar een rechtvaardiger toekomst, zowel on- als off-camera.”

Bron: Deadline