Tik om te zoeken

Amazon streamde 70 procent meer video in 2020

Video

Amazon streamde 70 procent meer video in 2020

Meer dan 175 miljoen abonnees van Amazon Prime Video keken in 2020 naar films en series via de streamingdienst. Dat is een groei van 70 procent ten opzichte van een jaar eerder, aldus Amazon Jeff Bezos in zijn eerste kwartaalbericht.

Amazon, dat steeds meer eigen producties uitbrengt waaronder Greenland (scènefoto) en de veelgeprezen serie Them, nadert daarmee de omvang van Netflix. Deze streamer meldde enkele weken geleden bijna 205 miljoen abonnees te bedienen. Verschil is wel dat het abonnement van Amazon Prime Video deel uitmaakt van een breder dienstenpakket van de e-commercegigant. Wie zich aanmeldt voor Amazon Prime, krijgt de videoservice er vanzelf bij. Het totaal aantal betalende abonnees op Prime ligt nu boven de 200 miljoen.

Een ander verschil met Netflix is dat Amazon het aantal gestreamde uren ook die van de live-uitzendingen van NFL’s Thursday Night Football optelt.

Omdat die live-sporturen zo lucratief zijn, kondigde Amazon ook een nieuw wereldwijd hoofd van sportmarketing aan: Marc Patrick. “Hij wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van baanbrekende multimedia-entertainmentcampagnes voor ons live-sportaanbod, en werkt daarin nauw samen met de NFL als marketing lead. Marc zal ook samenwerken met Amazon Studios aan sport-docuseries en andere sportprogramma’s,” aldus marketingbaas Ukonwa Ojo.

Amazon zet Marc Patrick daarnaast in om de ruggengraat te bouwen van het wereldwijde streaming ecosysteem. Want terwijl Prime Video concurreert met Disney+, meldde Amazon dat The Walt Disney Company volop gebruik maakt van de servercapaciteit van Amazon Web Services om door te groeien tot boven de 100 miljoen abonnees.

Bron: Hollywood Reporter / Streaming Magazine