Tik om te zoeken

Amazon Music voegt transcripties toe aan podcasts

Audio en podcasting

Amazon Music voegt transcripties toe aan podcasts

Amazon Music maakt automatische transcripties mogelijk tijdens het beluisteren van podcasts. Hiermee neemt het een voorsprong op concurrerende streamers als Spotify en Apple Music.

De nieuwe functie is vooralsnog alleen beschikbaar zijn voor Amazon Music-gebruikers in de VS en geselecteerde podcastshows voor iOS en Android. De automatisch synchroniserende transcripties zorgen ervoor dat gebruikers kunnen lezen wat er wordt gezegd terwijl ze naar een podcast luisteren. Daarmee wordt het ook mogelijk eenvoudiger te navigeren door de inhoud van een podcast. Kintan Brahmbhatt, manager podcasts bij Amazon Music, legt uit: “Je luistert naar een interview en zegt: ‘Oh ja, ze maakten een heel goed punt. Dat had ik kunnen bookmarken, maar ik wil ook gewoon nog eens terug naar dat deel en gedetailleerd kunnen teruglezen wat er werd gezegd.”

Brahmbhatt zegt verder dat het doel van Amazon is om een van de “meest maker-vriendelijke en meest luisteraar-vriendelijke diensten te worden”. Amazon Music deelt daarmee een plaagstoot uit aan concurrerende platforms, waar geen vergelijkbare transcriptie- en navigatiefunctie bestaat. Op Spotify is het alleen mogelijk om vooruit en achteruit te navigeren in afzonderlijke secties, terwijl Apple toestaat om zelf transcripties te maken en deze in de show notes te plaatsen. Het is nog niet bekend wanneer de transcriptie-functie in andere landen wordt toegevoegd.