Tik om te zoeken

Amazon Music brengt radio naar tijdperk van streaming

Audio

Amazon Music brengt radio naar tijdperk van streaming

Amazon Music brengt een beetje ouderwetse radio naar het streaming-tijdperk met DJ Mode, een nieuwe toepassing waarin top-DJ’s, artiesten en muziekexperts commentaar geven bij afspeellijsten. De aftrap gebeurt door Billie Eilish (foto). 

In Amazon Music’s limited-time The Billie Eilish Takeover deelt zij verhalen over haar muziek, haar invloeden en waarom ze een aantal van haar favoriete nummers heeft uitgekozen om met luisteraars te delen. Daarnaast updatet Amazon Music de DJ Mode met nieuwe verhalen over haar muziek en nummers van haar aankomende album Happier Than Ever.

“Combinatie van streaming en DJ-hosted radio”

Amazon Music beschrijft DJ Mode als een “on-demand luisterervaring die de personalisering en breedte van de catalogus van streaming combineert met de levendigheid en persoonlijkheid van DJ-hosted radio”.

De DJ Mode wordt eerst gelanceerd voor drie Amazon Music-stations Rap Rotation, Country Heat en All Hits. Later volgen meer stations.

Om DJ Mode te kunnen gebruiken, kunnen Prime-leden en Amazon Music-abonnees zich aanmelden door spraakassistent Alexa te vragen stations in de DJ Mode af te spelen of door ze te selecteren via de Amazon Music-app voor iOS of Android

Steve Boom, VP van Amazon Music, zei dat hij “verheugd is dat Billie Eilish achter onze allereerste door artiesten geleide DJ Mode-ervaring staat en fans toegang geeft tot haar muzikale smaak en verhalen.”

Bron: Amazon / Variety

Bekijk hieronder een promo van de DJ Mode: