Tik om te zoeken

Amazon brengt Fire TV Stick ook in Nederland uit

Backstage

Amazon brengt Fire TV Stick ook in Nederland uit

Amazon lanceert zijn Fire TV Stick ook in Nederland. Hiermee gaat het de concurrentie aan met Google’s Chromecast. De stick geeft toegang tot het Amazon Fire TV-platform en biedt streamingdiensten aan met een Nederlandstalige interface.

Amazon brengt zowel een 4K- als een Full HD-versie versie op de markt. Op Fire TV zijn de apps te vinden van onder meer Netflix, Prime Video, Disney+, Discovery+, KIJK, NLZIET, Ziggo GO TV, en JUKE. Het ondersteunt ook kijkprofielen, zodat titels kunnen worden aangeboden die zijn aangepast aan de voorkeuren van elk gezinslid.

Bij beide Fire TV Sticks wordt een afstandsbediening meegeleverd. Deze beschikt over een microfoon om opdrachten te geven via de spraakassistent Alexa. Vooralsnog werkt dit alleen in het Engels. Ook zijn andere ‘smart’ apparaten in huis te bedienen met de afstandsbediening, zoals lampen of slimme stekkers.

De 4K Max is het krachtigste model van de twee versies. De stick ondersteunt de snelle wifi 6-standaard, kan streamen in een 4K-resolutie toont ook HDR en HDR10+ content, evenals Dolby Vision. De gewone Fire TV Stick streamt in Full HD.

De Fire TV Stick 4K Max kost 64,99 euro, de Fire TV Stick wordt geprijsd op 39,99 euro en zijn leverbaar vanaf 17 november.