Tik om te zoeken

Alienware werkt aan gameserver in eigen woning

Backstage

Alienware werkt aan gameserver in eigen woning

Techbedrijf Alienware zet met het Project Nyx in op het bouwen van een gameserver die je thuis kunt gebruiken. Hiermee behoort vertraging van het signaal die nu bij clouddiensten voorkomt, tot het verleden.

Alienware onthulde het project tijdens de CES-beurs in Las Vegas en meldde dat het nog in de kinderschoenen staat. Uitgangspunt van Project Nyx is dat een gameserver in de woning kan worden gebruikt om games op afstand te spelen op elk apparaat in het huis.

Een van de scenario’s van Alienware voor de Nyx is dat iedereen in huis verschillende games speelt op verschillende apparaten en de mogelijkheid heeft om een spel te pauzeren en het in een andere kamer direct weer op te pakken.

Het ontwikkeltype dat tijdens de CES werd getoond, is een enorme zwarte obelisk met RGB-verlichting eromheen (foto). De belangrijkste uitdaging voor Alienware is het prijskaartje; insiders gaan uit van vele duizenden dollars, nog los van de kosten van softwareupdates. Voordeel van een clouddienst als Google Stadia is dat de gebruiker een maandelijks bedrag betaalt en toegang heeft tot voortdurend bijgewerkte software.

Bron: Techradar
Beeld: Future