Tik om te zoeken

Acht TikTok creators beginnen ‘opnieuw’ bij Videoland

Video

Acht TikTok creators beginnen ‘opnieuw’ bij Videoland

Samen hebben ze al 4,5 miljoen volgers met 125 miljoen likes, toch bouwen acht Nederlandse TikTok creators opnieuw aan een carrière op het populaire medium –  maar nu sámen in de realityserie V House: Inside the Mansion

Vanuit een luxe woning ergens in Nederland zijn de acht al een paar maanden aan het werk om het TikTok-account @vhouse van de grond af op te bouwen. Dat lijkt te lukken: de teller staat inmiddels 150.000 volgers en bijna 2,5 miljoen likes. Elke dag wordt om 16.00 uur een nieuwe video op het account geplaatst. Vanaf dinsdag 18 mei groeit de aandacht door met de eerste aflevering van een wekelijkse serie op Videoland.

In de ‘mansion’ worden de jonge creators uitgedaagd met opdrachten en geheime challenges. Doel is zo veel mogelijk TikTokkers naar het @vhouse account te lokken. Regelmatig kondigt een bekende gast een nieuwe opdracht aan. Zo worden er work outs gedaan met Gaby Blaaser en praten de acht deelnemers Gerard Joling bij over het succesvol maken van een TikTok-account.

Wie zijn deze jonge mensen echt?

Ook Stefano Keizers en Soy Kroon geven de creators een coaching sessie. De wereld achter de video’s is namelijk een wereld vol passie en fun, maar ook vol onzekerheid, teleurstelling en conflict, aldus de makers. Wie zijn deze jonge mensen echt, wie zijn ze buiten hun content om en hoe gaan ze om met de druk van een groepsaccount én hun eigen account? V House: Inside the Mansion laat de verhalen achter de content zien, waarin de jonge creators niet alleen de verantwoordelijkheid krijgen over hun groepsaccount, maar voor het eerst ook over zichzelf én hun nieuwe, luxueuze huishouden.

De deelnemende creators zijn Dario de Vries, Demi van Dijk, Jesse van den Reek, Jesse van Wieren, Sara Dol, Sara Ras, Xavier Molijn en Yazmina Agzoul.

Foto: Nander de Wijk