Tik om te zoeken

Achmed Akkabi aan de slag voor Amazon Prime Video

Backstage

Achmed Akkabi aan de slag voor Amazon Prime Video

Amazon Prime Video heeft een 3-jarige overeenkomst gesloten met schrijver, acteur en producent Achmed Akkabi, bedenker van onder meer Mocro Maffia.

De samenwerking omvat onder andere de productie van nieuwe Original series die door Akkabi worden geschreven en waarin hij ook acteert.

“Ik ben dolblij met deze samenwerking en heb nu al het gevoel dat ik deel uitmaak van de Prime Video-familie,” aldus Achmed. “Het is absoluut voorrecht om het Prime Video-publiek kennis te laten maken met het meest inspirerende talent dat ons land te bieden heeft en ik kijk ernaar uit om de ambitie voort te zetten om Nederlands drama naar een internationaal niveau te brengen.”

Achmed Akkabi is bekend van de populaire misdaadserie Mocro Maffia (Winnaar, Gouden Kalf voor Beste TV Drama, Nederlands Film Festival), die momenteel wordt gestreamd in meerdere landen, waar Nederland, Duitsland, Frankrijk en Japan. In 2016 richtte hij zijn eigen productiemaatschappij TebberNekkel op.

Akkabi, geboren in Den Haag van Marokkaanse afkomst, speelde ook in de succesvolle kindertelevisieserie Het Huis Anubis en de Frans-Amerikaanse film Whatever Lola Wants voordat hij gecast werd voor zijn eerste hoofdrol in de Nederlandse film Alibi.

Hij acteerde ook in de bekroonde film Rabat, die wordt beschouwd als de eerste film waarin jonge Nederlands-Marokkaanse mannen op een genuanceerde en sympathieke manier werden geportretteerd.