Tik om te zoeken

Sony werkt aan PSVR voor PlayStation 5

Gaming

Sony werkt aan PSVR voor PlayStation 5

Sony heeft de opvolger van de PSVR aangekondigd. De virtual reality-headset is speciaal voor PlayStation 5 en biedt een groter gezichtsveld en een hogere resolutie.

Hoewel Sony vrij vroeg in het jaar is met de aankondiging, hoeven we de VR-bril niet te verwachten in 2021. De headset wordt voorzien van een draad, zodat het waarschijnlijk wat makkelijker is om het apparaat te hanteren. Sony’s PlayStation-topman Hideaki Nishino zegt erover: “We gebruiken wat we hebben geleerd sinds de lancering van PSVR op PlayStation 4 om een next-gen VR-systeem te ontwikkelen dat alles verbetert: van resolutie en gezichtsveld tot tracking en invoer. Het maakt verbinding met PlayStation 5 via een enkele kabel om de installatie te vereenvoudigen. Daarnaast moet dit het gebruiksgemak verbeteren, terwijl een high-fidelity visuele ervaring mogelijk wordt.”

Specifieke haptische feedback

Niet alleen de bril wordt verbeterd, er komen ook nieuwe controls. Deze lenen het één en ander van de DualSense PlayStation 5-controller, dus zal waarschijnlijk extra goed in de hand liggen en mogelijk specifieke haptische feedback geven. In ieder geval worden de development kits waarschijnlijk vrij binnenkort verstuurd. Nishino: “We wilden deze vroege update aan onze fans bieden, aangezien developers zijn begonnen met het creëren van nieuwe werelden die je in virtual reality kunt verkennen.”

PSVR-headset

VR-fans zitten wel verlegen om een nieuwe, verbeterde VR-bril, want er zijn wel eens wat klachten over de wat lompe PSVR-headset. Bovendien is hij niet zo makkelijk in gebruik op PlayStation 5, waar je een speciale camera-adapter nodig hebt. Sony’s PSVR-bril verscheen vier jaar geleden. Grote PSVR-hits zijn onder andere Superhot VR, Tetris Effect, Beat Saber en Resident Evil 7. Welke game-ervaringen we op de PlayStation 5 VR-bril mogen verwachten, dat is nog onbekend. Ook weten we nog niet welke studio’s er aan game-ervaringen werken op de nieuwe headset.

Wel weten we dat we dit jaar op PSVR diverse nieuwe games kunnen verwachten: After The Fall, Blair Witch VR, Sniper Elite VR, Humanity en Wraith: The Oblivion – Afterlife bijvoorbeeld. Vooral After The Fall wordt interessant, want deze komt van de Nederlandse studio Vertigo.

Bron: Dutch Cowboys