Tik om te zoeken

Game of Thrones-schrijver sluit megadeal met HBO

Geen categorie

Game of Thrones-schrijver sluit megadeal met HBO

Game of Thrones-auteur George R.R. Martin heeft met HBO een totaaldeal gesloten voor meer series op de streamingdienst HBO Max. Het contract zou Martin over een periode van vijf jaar een bedrag van acht cijfers opleveren.

Inmiddels werken Martin en HBO aan de serie House of the Dragon, een prequel van Game of Thrones en gebaseerd op het boek Fire and Blood. Naar verwachting is de serie in 2022 klaar voor streaming.

De viervoudige Emmy-winnaar is ook bezig met de ontwikkeling van de series Who Fears Death (een bewerking van Nnedi Okorafor’s bekroonde post-apocalyptische roman uit 2011) en Roadmarks (een bewerking van Roger Zelazny’s fantasy-roman uit 1979) voor HBO, die hij beide zal produceren.

Ook streamingprojecten buiten HBO

Martin heeft ook enkele projecten buiten HBO. Zo is er Wild Cards, een serie gebaseerd op romans geschreven door Martin en andere auteurs en inmiddels in de maak bij streamingdienst Peacock.
Daarnaast is er In the Lost Lands, een speelfilm in ontwikkeling rond Martin’s korte verhalen met fantasy-avonturen korte verhalen, met Paul W.S. Anderson als regisseur en Milla Jovovich en Dave Bautista in de hoofdrollen.

Bron: The Hollywood Reporter