Tik om te zoeken

Unieke documentaire David Attenborough bij Apple TV+

Video

Unieke documentaire David Attenborough bij Apple TV+

Apple TV+ brengt op 16 april de documentaire The Year Earth Changed uit, een documentaire in het kader van de Dag van de Aarde op 22 april. De streamingproductie is ingesproken door David Attenborough. Op dezelfde dag gaat het tweede seizoen van Attenboroughs documentaireseries ‘Tiny World’ en ‘Earth At Night In Color’ van start.

‘Lockdown drukt ons met de neus op de feiten’

“In dit bijzonder moeilijke jaar hebben veel mensen zich weer gerealiseerd hoe mooi en bijzonder de natuur is, en daar hebben ze veel troost in gevonden”, zegt Attenborough (foto). “De lockdown heeft zich echter ook ontpopt tot een uniek experiment dat ons met de neus op de feiten heeft gedrukt wat betreft de impact die wij op de natuur hebben. Uit de verhalen over het gedrag van allerlei dieren blijkt dat zelfs kleine veranderingen in ons doen en laten veel effect kunnen hebben.”

Exclusieve beelden van een ongekend jaar

David Attenbourogh © NYTIn ‘The Year Earth Changed’ zijn uit de hele wereld exclusieve beelden van een ongekend jaar in onze geschiedenis te zien. Deze special biedt een andere kijk op de wereldwijde lockdown. Mensen over de hele wereld hebben de natuur op unieke manieren beleefd, uiteenlopend van fluitende vogels in uitgestorven steden en walvissen die anders communiceren tot ontmoetingen met capibara’s in Zuid-Amerikaanse buitenwijken.

In deze 60 minuten durende special zien kijkers hoe groot het effect op de natuur is als de mens zijn gedrag verandert. Bijvoorbeeld: minder cruiseschepen op zeeën en oceanen, stranden die een paar dagen per jaar gesloten zijn en manieren vinden om mens en dier harmonieus naast elkaar te laten leven.

‘Liefdesverklaring aan Moeder Aarde’

Volgens David Attenborough is de documentaire eigenlijk een liefdesverklaring aan Moeder Aarde en laat het zien hoe we hoop kunnen putten uit de veerkracht van de natuur. ‘The Year Earth Changed’ is geproduceerd door de Natural History Unit van BBC Studios en geregisseerd door Tom Beard met Mike Gunton en Alice Keens-Soper als uitvoerend producenten.

De Dag van de Aarde is een is een jaarlijks terugkerend evenement op 22 april dat plaatsvindt in alle landen. De dag heeft als doelstelling de bewustwording van ons consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde.