Tik om te zoeken

Nieuwe Asterix en Obelix-serie in 3D bij Netflix

Video

Nieuwe Asterix en Obelix-serie in 3D bij Netflix

Asterix - © Entertainment One

Netflix heeft groen licht gegeven voor een animatieserie rond Asterix en Obelix, gebaseerd op de stripboeken door René Goscinny en Albert Uderzo.

Het is voor het eerst dat een animatieproductie in serievorm verschijnt.
Netflix werkt voor dit project samen met Hachette’s Les Editions Albert René en toneelschrijver Alain Chabat, die in 2002 de verfilming Asterix & Obelix: Mission Cleopatra schreef en regisseerde.

Jarenlange gesprekken

Dominique Bazay, Netflix’s director of original animation: “Ik praat al jaren met de Franse uitgever over hoe we Asterix naar Netflix kunnen brengen. Inmiddels hebben we een geweldige vertrouwensband en wederzijds respect opgebouwd rond onze liefde voor deze personages.”

“Ik ben Frans-Canadees, en zoals de meeste francofonen over de hele wereld, ben ik opgegroeid met Asterix en zijn sidekick Obelix. Ik keek naar de tekenfilms en las alle stripboeken. Als je me als achtjarige had verteld dat ik op een dag zou helpen deze personages tot leven te brengen… dan had ik je niet geloofd!”

Het eerste Asterix & Obelix stripalbum verscheen al in 1961, en later dit jaar wordt het 39ste deel uitgebracht. Vóór de aanstaande Netflix-serie is de franchise ook al bewerkt tot 15 tekenfilms en live-actionfilms.

De serie wordt gebaseerd op het verhaal van Asterix en het Grote Gevecht, zal worden ontwikkeld in Frankrijk en in 3D geanimeerd. Het wereldwijde debuut op Netflix is in 2023.